Start-ups in regio Nijmegen laten groeien

Marieke van de Rakt

De kantoren van EmiliaPlaats in Wijchen liggen onder de rook van Nijmegen. Bij EmiliaPlaats geloven we sterk in de mogelijkheden van de regio Nijmegen. Startups kunnen zich hier net zo goed ontwikkelen als in de randstad! Vooral in de tech en digitale sector is er geen enkele reden waarom je je bedrijf binnen de ring van Amsterdam zou moeten starten. Met EmiliaPlaats en Emilia Capital hopen wij startups in de regio Nijmegen een plek te bieden om hun potentie waar te maken!

Broedplaats voor talent uit de regio Nijmegen

Waarom vestigen de meeste hippe tech startups zich in de Randstad? Is het internet in Amsterdam beter dan in Wijchen? Of hebben we in de regio Nijmegen misschien geen ambitieuze en slimme mensen? Onzin natuurlijk! Met Yoast hebben wij al laten zien dat een tech-startup kan ontstaan, succesvol kan doorgroeien en zelfs een klapper van een exit kan maken vanuit het Gelderse Wijchen

Met de kantoren bij EmiliaPlaats willen wij ondernemers ondersteunen om van een startup naar een winstgevende onderneming te groeien. Het moet een broedplaats voor talent uit de regio Nijmegen worden!

Startups kunnen van elkaar leren

Ondernemers komen werken in het Emilia-kantoorpand. We zorgen daar voor lekkere koffie, goede lunch, uitstekend internet en een super fijne en inspirerende werkplek. Wij geloven in de kracht van het praatje bij het koffiezetapparaat. Beginnende startup ondernemers zullen elkaar op een hele relaxte manier leren kennen in ons kantoorpand. Daarmee wordt het gemakkelijker om elkaar te begrijpen, ideeën uit te wisselen en samen verder te groeien. 

We willen zorgen voor een leuke werkcultuur met gezellige borrels, tafelvoetbal en inspirerende workshops. Een eigen bedrijf is hard werken, maar kan ook heel erg leuk zijn, vooral als je kunt leren van collega ondernemers!

Bij EmiliaPlaats gaan we helpen, ondersteunen en… investeren

Wij (Joost de Valk en Marieke van de Rakt) runnen Emilia Capital. Een investeringsmaatschappij. Regelmatig zijn zij op zoek naar nieuwe investeringsprojecten. Omdat wij zelf in Wijchen gevestigd zijn en daar Yoast groot hebben laten groeien, weten wij dat een startup overal gevestigd kan zijn. Toch hebben we met Emilia Capital nog geen echte groei-investeringen in deze regio gedaan. En dat zou wel leuk zijn :-)!

Hopelijk hebben de flexwerkplekken bij EmiliaPlaats een aantrekkende werking op startups uit de regio Nijmegen. We willen regelmatig workshops gaan bieden aan de ondernemers die komen werken in ons pand. Dat kunnen workshops over internet marketing en SEO zijn, maar ook over het aantrekken van startkapitaal, het analyseren van data of het opzetten van een sales funnel.

We kunnen natuurlijk niet in alle startups in de regio Nijmegen investeren. En voor veel startups is een investering in geld ook helemaal niet de juiste weg naar groei. Een werkplek waar je kunt leren van en gemotiveerd wordt door andere ondernemers kunnen we wel creëren. En dat moet EmiliaPlaats gaan worden!

Is een kantoor bij EmiliaPlaats iets voor jou? Ben jij een van die startup-ondernemers uit de regio Nijmegen die we zoeken? Kom snel een keertje kijken!

Foto van auteur

Marieke van de Rakt

Op zoek naar een leuke werkplek?