Over ons

Hallo! Wij zijn Joost de Valk en Marieke van de Rakt – eigenaren van EmiliaPlaats.

Wie zijn wij?

In 2010 heeft Joost het bedrijf Yoast opgericht. We hebben Yoast samen daarna een flink aantal jaren gerund en groot laten groeien. In 2021 hebben we Yoast verkocht aan Newfold Digital. En sinds 2023 zijn we allebei ook niet meer werkzaam bij Yoast. We zijn nu allebei werkzaam als investeerder bij Emilia Capital. 

Over Emilia Capital

In onze onderneming Emilia Capital werken inmiddels nog 3 andere collega’s. En wellicht komen daar nog een of twee collega’s bij! 

We investeren meestal €100.000 tot €250.000 in een bedrijf en verkrijgen daardoor een minderheidsaandeel (soms maar 1%, maar het loopt wel eens op tot 20%).’ Naast het geld dat we investeren, investeren we ook onze tijd. We adviseren en helpen onze bedrijven om sneller te groeien.

Emilia Capital investeert in tech-startups en hecht grote waarde aan duurzaamheid en aan gendergelijkheid (we zoeken altijd naar vrouwelijke oprichters om in te investeren). 

Waarom verhuren jullie ruimte?

Het pand aan de Emilia van Nassaustraat is erg ruim en Emilia Capital heeft die ruimte niet nodig. Bovendien werken wij zelf erg  graag te midden van enthousiaste, hardwerkende ondernemers. En we vinden het heel erg leuk om startende ondernemers op weg te helpen.  Daarom verhuren we een flink aantal ruimtes aan kleine bedrijven en ZZP’ers. Wij hopen in ons pand een sfeer te creëren waarin allerlei nieuwe leuke ideeën ontstaan en waar ondernemingen floreren.

Lees meer over onze ideeën over EmiliaPlaats in ons artikel over hoe wij startups in de regio Nijmegen willen laten groeien. Ben je benieuwd hoe je startup een succes kan worden? Lees dan ons artikel over de succesfactoren van startups!

Op zoek naar een leuke werkplek?